• Standaard

Vis ‘en papillotte’

Ingrediënten

  • 2 visfilets naar keuze
  • enkele takjes peterselie
  • ½ winterwortel
  • aluminiumfolie
  • 1 eetlepel dieetmargarine of vloeibare margarine
  • peper
  • dille


Bereidingswijze

Hak de peterselie fijn en snijd de wortel in kleine blokjes of reepjes. Neem een vierkant stuk aluminiumfolie, dat zo groot is dat de vis er royaal in past en smeer het in met de margarine. Leg de peterselie en wortel in het midden van de folie.

Doe de peper en dille op de filets en leg ze daarna op de wortel en peterselie. Vouw de folie dicht door eerst de ene helft en daarna de andere over de vis te doen. Draai dan de uiteinden op, zoals een snoeppapiertje. Leg het pakketje in een pannetje water wat bijna kookt en pocheer dit ± 5 minuten. (Pocheren is gaar maken in water dat net onder het kookpunt blijft.)

Een andere mogelijkheid is om de vis (in de aluminiumfoliepakketjes) 25 minuten te verwarmen in een op 200 ?C  voorverwarmde oven.

Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.

Tip: serveer het met een zelfgemaakte dragonsaus.


Terug naar de recepten