• Standaard

Tomatensoep

Recept voor 2 personen

TomatensoepIngrediënten

  • 250 g romatomaten of trostomaten, zeer rijp
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  •  half teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 snufje suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • verse oregano, bieslook  (eventueel diepvries)
  • scheutje rode wijnazijn
  • 500 ml bouillon (van zoutarme bouillonpoeder of zelfgetrokken)


Bereidingswijze

  • Tomaten (ontvellen en) in stukjes snijden.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalot met knoflook 3 min. zachtjes fruiten.
  • Tomatenstukjes en suiker toevoegen, nog 4 min. bakken.
  • Wat peper erboven malen. Blaadjes oregano van takjes plukken en 1 el oregano door tomatensaus mengen.
  • Wijn en warme bouillon toevoegen en aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en soep nog 30 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
  • Soep op smaak brengen met bieslook en  peper.
     

Terug naar de recepten