• Standaard

Toast met gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 2 verse eieren (bijvoorkeur vers van de boerderij)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 sneden bruinbrood
  • 50 g rucola (of andere sla)
  • 2 cherry tomaten
  • peper


Bereidingswijze

Pocheren van een ei gaat heel makkelijk wanneer u gebruikt maakt van verse eieren. (Maak eens een fietstocht naar een boerderij bij u in de buurt) Vul een steelpan tot de helft met water. Water koken. Ondertussen in een kopje één ei breken. Leg op een bord keukenpapier klaar. Voeg azijn in het kokende water. Zet het vuur laag. Roer met een pollepel in de steelpan totdat u een draaikolk heeft. Haal de pollepel uit de pan. Doe de ei erin, door de draaiende kolk krijgt u vanzelf de vorm van een nestje, eventueel kunt u met een lepel het wit van het ei over de dooier heen draaien. Ca 5 minuten zachtjes pocheren. Haal met een schuimspaan voorzichtig het gepocheerd ei uit het water. Leg het op het bord met keukenpapier. Snij een ronde cirkel met hulp van een schotel uit het brood. Rooster het brood in de koekenpan of broodrooster. Doe wat rucola op de geroosterde brood, leg de gepocheerd ei erop, wat peper en versier het met een paar plakjes cherry tomaten.

Bevat per eenpersoonsportie

0,8 gram zout.


Terug naar de recepten