• Standaard

Soep

  • Vermijd kant en klare soepen uit pak, blik of pot en Kopsoep. Deze bevatten erg veel zout. Een kop soep bevat gemiddeld 550 tot 800 mg zout. Dit is 25-30% van de maximale inname per dag. zoutarme soep die u zelf maakt bevat per kop maar 15 mg zout. Zoutarme soeppoeders zijn ook te koop.
  • Bouillonblokjes bevatten heel veel zout. Er is zoutarme bouillonpoeder te koop. 
  • Het is erg lastig om “soep zonder zout” smakelijk te krijgen. U kunt zelf bouillon trekken van vlees, kip of vis en groenten en zoutarme bouillonpoeder toevoegen.
  • Voeg veel groenten toe en laat deze niet te lang koken zodat de groente nog knapperig is. Neem daarnaast groenten met een sterk uitkomende smaak zoals prei, selderij en ui.
  • Voorbeelden van kruiden die lekker zijn in soep: basilicum, bieslook, bonenkruid, dille, dragon, kervel, lavas, marjolein, peterselie, rozemarijn, selderij en tijm.
  • Voorbeelden van specerijen die lekker zijn in soep: foelie, kerrie, laurier, nootmuskaat, paprika en peper.


Terug naar de keuzes