• Standaard

Sauzen

  • Kant en klare zakjes saus (zoals kerrie- tomaten- vissaus etc) bevatten veel zout en zijn daarom af te raden.
  • Kant en klare dressings bevatten vaak zout. Zelf kunt u gemakkelijk een dressing makken van (olijf)olie, (wijn)azijn, peper, suiker of zoetstof, en kruiden als bieslook en peterselie. Een dressing van yoghurt, mosterd, honing en peper is ook lekker.
  • Er is een zoutarme mayonaise, mosterd en ketchup in de handel. Deze zijn ook zelf te maken. Met deze sauzen als basis kunt u ook andere sausjes maken, zoals cocktailsaus gemaakt van zoutarme ketchup, zoutarme mayonaise, slagroom, whisky en cayennepeper.
  • Voorbeelden van kruiden die lekker zijn in (dressings voor) salades: basilicum, bieslook, bonenkruid, borage, citroenmelisse, dille, dragon, karwij, kervel, munt, marjolein, peterselie, rozemarijn, selderij, venkel.
  • Voorbeelden van specerijen die lekker zijn in sauzen: foelie, laurierblad, paprika, peper.


Terug naar de keuzes