• Standaard

Paella (Spanje)

paellaIngrediënten

  • 120 g rijst
  • Ca 100 g kipfilet of kippendijen/kipkluifjes
  • 4 plakjes achterham
  • 100 g diepvries zeevruchten
  • 100 g diepvries doperwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 klein zakje saffraan
  • 1 mespuntje gemalen kurkuma (koenjit)
  • 300 ml bouillon zonder zout  (zelfgemaakt of met kruidenbuiltje zonder zout of van natriumarme bouillonblokje)
  • Peper
  • Hapjespan met deksel


Bereidingswijze

  • Ui en knoflook fijn snipperen. Paprika wassen en in stukjes snijden.
  • Wanneer u kipfilet gebruikt, kipfilet in blokjes snijden.
  • In de hapjespan olie verhitten, kip bruin aanbakken.
  • Ui en knoflook erbij doen, vuur laag zetten.
  • Rijst in een zeef schoon spoelen.
  • Bouillon, rijst, diepvries doperwten, saffraan en kurkuma erbij doen. Deksel erop en 30 min zachtjes gaar koken.
  • Laatste 5 minuten zeevruchten mee koken.
  • Op smaak brengen met snufje peper.
  • In niet te kleine stukjes gesneden achterham erop.
  • Serveren met in plakjes gesneden tomaat en komkommer.


Bevat per eenpersoonsportie

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten