• Standaard

Macaronischotel

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 200 g rundergehakt (ongekruid)
  • bieslook
  • basilicum
  • peper
  • peterselie
  • bladselderie
  • oregano
  • tijm
  • 150 g macaroni
  • (maïzena)


Bereidingswijze

Snijd de tomaten, paprika en ui in grove stukjes en de champignons in plakjes. Pel de knoflookteentjes en pers ze in een knoflookpers of snijd ze fijn.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook (fruiten is meebakken zonder dat het bruin wordt). Voeg het gehakt toe en roer het rul. Voeg de kruiden en de tomaat toe en blus het af met een klein scheutje water. Laat dit ongeveer 20 min sudderen.

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de macaroni kookt, de paprika, ui en champignons toevoegen aan de gehakt. Laat de groenten 5 minuten mee sudderen en meng dan de gare macaroni er door. Mocht de schotel wat aan de dunne kant zijn, bindt het dan met wat maïzena. (De maïzena eerst aanmengen met koud water en dan door de schotel roeren.)

Bevat per eenpersoonsportie

0,2 gram zout.


Terug naar de recepten