• Standaard

Kruidige rijst

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gram langkorrelrijst
  • 0,5 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 0,5 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel) of kerrie zonder zout
  • 0,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel gemalen kokos
  • 300 ml water


Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
  • Voeg de rijst toe en schep alles door elkaar.
  • Voeg de kruiden en het water toe en laat de rijst op een zacht vuurtje in ca. 20 minuten gaar worden (zie kooktijd verpakking).
  • Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel en roer de rijst los met een vork.


Terug naar de recepten