• Standaard

Kruidig gehakt

Recept voor 2 personen

Kruidig gehaktIngrediënten

  • ½ ui
  • 1 takje munt
  • 1 takje koriander
  • 250 g rundergehakt
  • ½ ei
  • 1 matze cracker
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen piment
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 1-2 eetlepels vloeibare margarine


Bereidingswijze

  • Snipper de ui fijn.
  • Haal de munt- en korianderblaadjes van de takjes en knip ze fijn.
  • Sla het ei los.
  • Maak de matze cracker fijn (bijvoorbeeld fijnrollen tussen theedoek met deegroller) en week het kruim in 1 eetlepel water.
  • Kneed het gehakt met enigszins vochtige handen: meng het gehakt met ei, matze cracker, ui, munt, koriander, komijn, piment en peper. Zorg dat het gehakt goed samenhangt.
  • Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en vorm elke portie tot een stevige platte schijf.
  • Verwarm de margarine in een braadpan. Leg de schijven in het vet en bak ze snel aan beide kanten bruin.
  • Plaats een deksel schuin op de pan en braad ze zachtjes gaar in ca. 20 minuten, waarbij de schijven nog 1 of 2 x worden gekeerd. 


Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.

Tip

  • Vervang de matze cracker door een natriumarme beschuit.
  • Als u van pittig houdt, kunt u 1 teentje knoflook en/of een half fijngesnipperd pepertje toevoegen.


Terug naar de recepten