• Standaard

Knolselderijpuree met amandelen

Ingrediënten

  • ½ selderijknol (350 gram)
  • 150 gram aardappelen
  • 250 milliliter melk
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes selderij
  • nootmuskaat
  • peper
  • 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen (of geschaafde pinda’s)


Bereidingswijze

Knolselderij schoonmaken en in blokjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In een pan doen: knolselderijblokjes, aardappelblokjes, melk en peper. Het geheel aan de kook brengen en ongeveer 40 minuten zachtjes laten koken. In een zeef laten uitlekken. Intussen in een kopje peterselie en selderij fijn knippen. De knolselderij en aardappelen pureren met behulp van een pureestamper. Zo nodig een scheutje warme melk toevoegen. Peterselie en selderij toevoegen en de puree op smaak brengen met nootmuskaat, peper en natriumarme bouillonpoeder.

Met een spuitzak de puree in roosjes op 2 borden spuiten of met een ijsknijper bolletjes van de puree vormen. Garneren met geschaafde amandelen.

Bevat per eenpersoonsportie

0,5 gram zout


Terug naar de recepten