• Standaard

Kerstrecept Steak pie

Recept voor 4 personen

pie_2pie_1Ingrediënten

  • 45 ml vloeibare margarine
  • 1 uien
  • 125 g kastanjechampignons
  • 1 eetlepels bloem
  • peper
  • 500 g sukadelappen (blokjes van 2cm)
  • 1 tenen knoflook (geperst)
  • 150 ml rode wijn (Merlot)
  • 200 ml natriumarme runderbouillon (Natram)
  • 1 laurierblaadjes
  • 1/2 el tijm (gedroogd)
  • 1/2 bl tomatenpuree (Delmonte 70g)
  • 1 el gehakte bladpeterseliepie_3
  • 4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg (Super de Boer)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • *ovenschaal ; inhoud van ca. 1liter

 

Bereidingswijze

Verhit de helft van de vloeibare margarine in een braadpan.

Roerbak de ui in 3 minuten en voeg de champignons toe en bak nog 2 minuten.

Neem het mengsel uit de pan en zet apart.

Meng wat peper door de bloem en haal de sukadelappen in blokjes  erdoor.

Voeg de rest van de vloeibare margarine toe aan de pan en bak de sukadelappen en knoflook in twee delen 5 minuten, totdat het vlees rondom bruin is.

Doe het uienmengsel terug in de pan en voeg de rode wijn toe en breng dit aan de kook.

Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken totdat de rode wijn ongeveer tot de helft is ingekookt.

Voeg de natriumarme bouillon, laurier, tijm, tomatenpuree en peper toe en breng opnieuw aan de kook.

Draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan 90 minuten zachtjes stoven tot het vlees zacht is (af en toe roeren).

Neem het vlees en de groente met een schuimspaan uit de pan en verwijder de laurierblaadjes.

Laat de saus op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes koken tot deze tot +/-200ml is ingekookt.

Roer de peterselie erdoor en doe het vlees en de groenten terug in de pan en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor 200 graden

Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote deeglap.

Snijd een reep van 1cm  uit het deeg die past rond de rand van de ovenschaal.

Snijd m.b.v. de ovenschaal een deksel uit het deeg die rondom 1 cm groter zijn dan de ovenschaal.

Doe de vulling in de ovenschaal.

Druk de deegrepen op de randen van de ovenschaal en bestrijk met water. Als u deeg over heeft dan kunt u hiervan leuke (kerst)figuren maken en met ei vast plakken.

Leg de deegdeksel erop en druk de randen dicht met een vork en bestrijk met ei.

Bestrooi het deeg met tijm en zet de ovenschaal nog 25 minuten in de oven totdat het een bruin laagje heeft.

Heerlijk met stoofpeertjes!

Bevat per eenpersoonsportie

0,9 gram zout.


Terug naar de recepten