• Standaard

Gemarineerde kalfsoester

Ingrediënten

  • 2 kalfsoesters (ca. 250 gram)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (Silvo)
  • peper
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 ½ theelepel citroensap
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel (dragon)azijn
  • ½ eetlepel gembersiroop


Bereidingswijze

Kalfsvlees bestrooien met Italiaanse kruiden en peper. In een braadpan de boter verhitten. Met het deksel schuin op de pan het vlees in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar bakken. Halverwege keren. Kalfsvlees uit de pan nemen en laten afkoelen. Intussen in een kom doen: citroensap, wijn, azijn, gembersiroop en peper. Sausje (marinade) door elkaar roeren. Kalfsvlees in hele dunne reepjes snijden en in de marinade leggen. In de koelkast de marinade ongeveer 3 uur laten intrekken. Af en toe het vlees keren.

Vervolgens kalfsvlees uit de marinade nemen en in een zeef laten uitlekken. Daarna mooi rangschikken op 2 dinerborden. Serveren met groente naar keuze en knolselderijpuree met amandelen.

Bevat per eenpersoonsportie

0,2 gram zout.


Terug naar de recepten