• Standaard

Gehaktbrood

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 0,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 0,5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 6 creamcrackers
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 volle theelepel natriumarme mosterd
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes oud casinobrood (wit)
  • 2 eetlepels ketchup (natriumarm of met minder zout)
  • olijfolie
  • verse selderij
  • peper


Bereidingswijze:

  • Kook 2 eieren 7 minuten in kokend water (hard gekookt).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Hak het brood grof in de keukenmachine samen met de selderij en de ketchup.
  • Zet de gehakte ui met een snufje peper in een grote koekenpan met 2 scheuten olijfolie op matig hoog.
  • Strooi de gemalen koriander en komijn erbij.
  • Bak ze 7 minuten, terwijl je elke 30 seconden roert, tot de stukjes ui zacht en goudbruin zijn; doe ze dan in een grote kom om af te koelen.
  • Doe de crackers in een theedoek (of foodprocessor) en stamp ze fijn en breek de grootste stukjes met je handen.
  • Doe de kruimels, de oregano, mosterd en gehakt bij de afgekoelde uien in de kom.
  • Breek 1 ei erbij en strooi er nog een snuf peper op.
  • Kneed alles en wrijf alles met goed gewassen handen door elkaar.
  • Bekleed een grote langwerpige terrine of broodblik (cakevorm) met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olie.
  • Doe een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  • Schik de hardgekookte eieren in een rij midden op het gehakt. Doe de rest van het gehakt bovenop.
  • Verdeel het broodmengsel over het gehaktbrood.
  • Druk alles goed aan.
  • Bak het brood onder in de oven ongeveer 50 minuten; het gehakt moet bovenop goed bruin worden.


Terug naar de recepten