• Standaard

Gaspacho

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 g rijpe vleestomaten   
  • 1 ui (wit of rood)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer 
  • 1 rode (punt) paprika
  • 1 gele paprika
  • olijfolie
  • 3 dl tomatensap 
  • Balsamico azijn (naar smaak)
  • 2 theelepels suiker 
  • 1 drupje tabasco
  • evt wat croutons of bieslook voor garnering


Bereiding:

Tomaten plisseren, kern weg snijden en in grove stukken snijden. Ui en knoflook pellen en grof snijden. Paprika’s ook grof snijden. Ui, knoflook en paprika’s met olie besprenkelen en in de oven, ongeveer: 180 graden, 12 min. tot de groenten zacht zijn, aanzetten. Laatste 5 minuten de tomaten toevoegen. Komkommer schillen en zaadlijsten verwijderen en grof snijden. Alle ingrediënten in een mixbeker (of blender) doen + de rest van de ingrediënten er aan toe voegen en met een staafmixer alles glad mixen. Op smaak afmaken met wat tabasco.

Bevat per éénspersoons portie:

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten