• Standaard

Eendenborst met cranberrysaus

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet (250 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis natriumarm
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 170 g cranberry’s
  • 1 sjalotje
  • 75 ml port of rode wijn
  • (versgemalen) peper
  • vloeibare margarine
  • Aluminiumfolie


Bereidingswijze:

  • Kerf de vetkant van de eendenborst met een tussenruimte van 1 cm. ruitvormig in tot bijna op het vlees.
  • Smeer de eendenborst in met honing en laat dit 30 minuten intrekken.
  • Leg de borst zonder bakvet met de vetkant naar beneden in de pan, draai deze elke 2-3 minuten om. Na 5 minuten bakken is de eend rood gebakken, 10 minuten rosé en na 15 minuten doorbakken.
  • De eendenborst inpakken in aluminiumfolie en 15 minuten laten rusten.
  • Meng in een kommetje de azijn, ketjap, gemberpoeder en 2 eetlepels honing door elkaar.
  • Bak in vloeibare margarine het sjalotje ongeveer 1 minuut. Voeg dan de port en cranberry’s toe, laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg het mengsel van azijn, ketjap, gember en honing toe aan de cranberry’s.
  • Breng de saus op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak nog wat honing toe.
  • Wanneer de saus te dun is, kan deze nog wat gebonden worden met allesbinder of aardappelzetmeel.


Bevat per eenpersoonsportie

0,4 gram zout.


Terug naar de recepten