• Standaard

Citroencake

Ingrediënten

  • 200 g margarine
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 200 g patentbloem
  • 2 citroenen (bijvoorkeur biologisch dynamisch)


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 ° C.
Cakevorm insmeren met margarine.
Citroenen goed wassen. 1 citroen gebruiken voor de garnering; in plakjes snijden.
Van de andere citroen de schil raspen. Sap uitpersen en zeven.

Klop de boter samen met de suiker en de geraspte citroenschil met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef de bloem boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Sap van 1 citroen toevoegen. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in ca. 1½ uur gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken. Garneren met plakjes citroen.

Bevat per eenpersoonsportie:

0,1 gram zout.


Terug naar de recepten