• Standaard

Broodbeleg: Kaas

  • Kaas bevat veel zout. Neem dagelijks niet meer dan 2 plakjes kaas van de kaasschaaf of 1 grote plak van 20 gram. Ook de buitenlandse kaassoorten bevatten veel zout.
  • Er is zoutarme kaas te koop die veel minder zout bevat.
    • Gewone kaas (20+, 30+, 40+ of volvet) bevat gemiddeld 180 tot 200 mg zout per plak.
    • Zoutarme soorten bevatten 10 tot 30 mg zout per plak.
    • Soorten met minder zout bevatten ongeveer 100 mg zout per plak.
  • Zoutarme kaas kan weinig smaak bevatten. Probeer daarom eens zoutarme kaas met komijn of andere kruiden. Deze maken de kaas pittiger. Ook kunt u hiervoor zoutarme mosterd gebruiken.
  • Maak voor de variatie een sandwich. Voeg tomaat, komkommer, sla, ei of radijs toe. Ook kruiden als bieslook en peterselie zijn prima te gebruiken.


Terug naar de keuzes