• Standaard

Bloemkool mosterdsoep

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram bloemkool
  • 1 kleine aardappel
  • ½  teentje knoflook
  • 250 ml natriumarme bouillon
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 theelepel natriumarme mosterd
  • peper
  • olijfolie
  • verse peterselie


Bereidingswijze:

  • Maak de bouillon.
  • Was en snijd de bloemkool. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan, fruit de knoflook hierin. Voeg de bloemkool en aardappel toe en roerbak een aantal minuten.
  • Giet de bouillon erbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat op zacht vuur de bloemkool gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer (of in een blender).
  • Voeg de mosterd, crème fraiche en peper toe, mix het geheel nog even.
  • Zet de soep evt. nog even op het vuur om op te warmen.
  • Garneer de soep met wat peterselie.


Terug naar de recepten