• Standaard

Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 140 gram gele rijst
  • 1 eetlepel olie
  • ½ fijngesneden ui
  • 200 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 200 gram Chinese roerbakgroenten
  • ½ theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel natriumarme sambal oelek
  • 1 eetlepel natriumarme zoete ketjap
  • klein scheutje azijn
  • 100  ml kokosmelk
  • cayennepeper
  • kaneel
  • kruidnagelpoeder
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • peper


Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Geen zout toevoegen.)

Verhit in een wok de olie. Fruit de ui. Bak de kipfilet bruin aan. Voeg de geperste knoflook en roerbakgroenten toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg de trassi, sambal, ketjap, azijn en kokosmelk toe. Op smaak brengen met de kruiden. Draai het vuur laag en stoof nog 10 minuten.

Schaaf of snijd intussen de komkommer in plakjes of lange linten. Roer de suiker door de wijnazijn en schep er de komkommer door. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst met de ajam smoor over 2 diepe borden en schep er de komkommersalade bij.

Bevat per eenpersoonsportie

0,7 gram zout.


Terug naar de recepten