• Standaard

Aardappelen uit de oven

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil desgewenst de aardappelen.
  • Snijd de aardappelen  in partjes of blokjes. Doe de blokjes aardappel in een grote pan met water en breng ze aan de kook.
  • Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten (ze mogen nog niet door en door gaar zijn).
  • Laat ze meteen uitlekken in een vergiet en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
  • Snij de rozemarijn grof en haal de blaadjes tijm van de takjes.
  • Leg de aardappels in een ovenschaal (bekleed met bakpapier) en besprenkel ruim met olijfolie.
  • Voeg versgemalen peper, rozemarijn, tijm en knoflooktenen toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.


Terug naar de recepten