• Standaard

Stamppot boerenkool

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 300 g gesneden en gewassen boerenkool
  • 1 rookworst zonder zout van uw (keur)slager
  • (ook te bestellen in de webwinkel met dieetprodukten)
  • 20 g vloeibare margarine
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper


Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Voeg de gesneden aardappels toe. Leg de boerenkool erbovenop. Breng het water aan de kook (met het deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar.

Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan.

Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Roer de margarine erdoor en maak de stamppot af met wat melk, mosterd en peper.

Bevat per eenpersoonsportie:

1 gram zout.


Terug naar de recepten