• Standaard

Lente-uiensoep

Recept voor 2 personen

Ingrediëntensoep_antoinette

  • 500 ml bouillon (van zoutarm bouillonpoeder of zelf getrokken met kruidenbuiltje e.a.)
  • 6 stengels lente-uitjes
  • 15 gram dieetmargarine
  • 15 gram bloem
  • scheutje koffieroom of Blueband Finesse
  • peper, knoflookpoeder, evt. iets kerriepoeder


Bereidingswijze

Snijd de lente-uistengels in dunne ringen. Fruit de lente-uiringen met de knoflookpoeder en evt. iets kerriepoeder kort in de margarine. Voeg de bloem toe tot een samenhangende bal en voeg vervolgens onder voortdurend roeren de zoutarme bouillon toe. Breng de soep aan de kook.Breng de soep op smaak met wat peper. Voeg net voor het serveren een scheutje (koffie)room toe. Verdeel de soep over 2 soepkommen.

Terug naar de recepten