• Standaard

Kruidige couscous (Marokko)

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram snelkokende couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ¾ eetlepel pijnboompitten
  • ½ -1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • peper
  • (platte) peterselie


Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de verpakking (strooi de couscous in een pan met ca. 1,5 dl kokend water. Haal de pan van de warmtebron en week de couscous ca. 2 minuten.
  • Roer er ½ eetlepel olie door met een vork en verwarm de couscous nog ca. 3 minuten). 
  • Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd ze in ringen.
  • Verwarm ½ eetlepel olie in een braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
  •  Bak de pijnboompitten al omscheppend mee bruin.
  • Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  • Schep de couscous en het bosuitje er door en warm alles omscheppend goed door.
  • Serveer de couscous rijkelijk bestrooid met (platte) peterselie.


Bevat per eenpersoonsportie

0 gram zout.


Terug naar de recepten