• Standaard

Hongaarse Goulash (Hongarije)

hongaarse_goulashIngrediënten

  • 200 g runderlappen
  • 2 uien
  • 3 vleestomaten
  • 1 rodepaprika
  • (Hongaarse)paprikapoeder
  • 1 theelepel Marjolein (oregano)
  • 1 eetlepel azijn
  • Ca 300 ml water
  • 2 eetlepels crème frâiche met minder vet
  • Vloeibare margarine
  • Eventueel peper


Bereidingswijze

  • Vloeibare margarine in een pan verhitten.
  • Uien snijden, zachtjes in de margarine fruiten.
  • In blokjes gesneden runderlappen aanbraden tot het goed bruin is.
  • Gesneden paprika toevoegen.
  • Ontvelde vleestomaten, marjolein, azijn, snufje paprikapoeder en snufje peper erbij doen.
  • 1 glas water erbij.
  • Het geheel in 2-3 uur zachtjes gaar sudderen. Regelmatig omroeren en indien nodig water erbij doen.
  • Voor het opdienen crème frâiche toevoegen.
  • Serveren met gekookte rijst of gnocchi.
  • Lekker met een frisse salade.


Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.


Terug naar de recepten