• Standaard

Ei met komkommer salade

Ingrediëntengem_ei_kom

  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprietjes bieslook
  • 3 eetlepels (dragon)azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper, bij voorkeur vers gemalen
  • ½ theelepel suiker
  • ½ kleine komkommer


Voorbereiding

Eieren in 8 minuten bijna hard koken. Laten schrikken, pellen en halveren.

Sjalotje pellen en fijn snipperen. In een kopje de 2 takjes peterselie en 4 sprietjes bieslook fijn knippen. In een steelpan doen: 2 ½ eetlepel azijn, 1 eetlepel olie, mosterd, de helft van het gesnipperde sjalotje, peper en suiker. Al roerend aan de kook brengen. Van het vuur af de fijngeknipte peterselie en bieslook er door roeren. Overdoen in een plat schaaltje. Eieren met het snijvlak naar beneden er in leggen. Laten afkoelen en tot gebruik minimaal 4 uren afgedekt in de koelkast zetten (= marineren).

Komkommer wassen en met een dunschiller in de lengte in lange repen snijden en in een kom doen. In een kommetje doen: ½ eetlepel azijn, 1 eetlepel olie, de rest van het gesnipperde sjalotje en peper. Dit tot een sausje roeren en over de komkommerrepen schenken. Voorzichtig omscheppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten en af en toe omscheppen.

Bereidingswijze

Komkommerrepen over 2 platte borden verdelen. Eieren met de snijvlakken naar beneden op de komkommerrepen leggen. De overgebleven marinade doorroeren en over de eieren en komkommer verdelen. Garneren met de overgebleven peterselie en bieslook.

Bevat per eenpersoonsportie

0,3 gram zout.
 

Terug naar de recepten